Šta je važno da znamo o sušenoj hrani

  • 7. novembra 2021.
  • 0

Konvektivno sušenje ili dehidratacija je jednostavan metod konzerviranja hrane koje uklanja vlagu i onemogućava rast mikroorganizama kao sto su gljive, kvasci, buđi ili bakterije. Dehidratacija odnosno sušenje hrane uklanja vodu,...

Saznaj više

Zašto sušimo hranu?

  • 7. novembra 2021.
  • 0

Voda u plodovima, od koje zavisi njihova sočnost, je ne samo nepotrebna nego i štetna. Sušenje omogućava da se ogromne količine plodova voća podložnih brzom kvarenju spasu od propadanja i...

Saznaj više

Kada je počela zainteresovanost za sušenu hranu?

  • 6. novembra 2021.
  • 0

Osušena hrana postala je jedan od glavnih izvora hrane u američkoj dijeti, tokom prvog svetskog rata kada se Amerika aktivno uključla u rat 1917. šaljući trupe i snabdevajući  Evropu sušenom...

Saznaj više

5 za zdravlje – novi tim, novi početak

  • 17. avgusta 2021.
  • 0

Dragi naši pratioci, ovim putem želimo da vas upoznamo sa članovima našeg tima. Mi smo tim koji radi na promociji zdravog načina života. Jelena Popović: Bavim se organskim uzgojem i...

Saznaj više

Naš tim, 5 za zdravlje je dobio pojačanje

  • 23. oktobra 2021.
  • 0

I ovim putem želimo da vam je predstavimo. Isidora JankovićMagistar farmacije-medicinski biohemičar i nutricionista. • Pre više od 10 godina sam zbog svog tadašnjeg zdravstvenog stanja uplovila u svet zdrave...

Saznaj više

Macerat od lavande- recept

  • 23. oktobra 2021.
  • 0

Macerat od lavande - RECEPT Za macerat od lavande potrebno je: -cvet-list lavande -hladno ceđeno ulje • Macerat je pripravak koji se dobija potapanjem lekovitih biljaka u ulje. Za macerat...

Saznaj više
1 2