Prikazani svi od ukupno 2 rezultata

  • Sortiraj po:

Šumska borovnica 500g Organska zamrznuta

450.00 RSD

Organska šumska zamrznuta borovnica 500g

Šumska borovnica organska zamrznuta 250g

225.00 RSD

Šumska borovnica (lat. Vaccinium myrtillus) je mala, plava bobica koja je izvor mnogih hranljivih sastojaka. Proteini se nalaze u maloj količini, ali je kvalitet tih proteina vrlo visok. Proteini u šumskoj borovnici su odlični za podršku izgradnje mišića i oporavak nakon napornih treninga, kao i za održavanje zdravih kostiju

Šumska borovnica je niskokalorična. Sadrži oko 14,5 grama ugljenih hidrata na 100 grama. Najveći deo čine šećeri (oko 7,5 grama na 100 grama), ali ima i prehrambenih vlakana, koja su važna za zdravlje sistema za varenje. Sadržaj ugljenih hidrata je niskog glikemijskog indeksa te se preporučuje kao odličan izbor za one koji žele da kontrolišu telesnu težinu ili imaju dijabetes.

Zbog svojih blagotvornih svojstava, šumska borovnica se preporučuje za jačanje imunog sistema, održavanje zdravlja očiju i kože, smanjenje upala i poboljšanje kardiovaskularnog zdravlja.

Ova bobica je bogata antioksidantima i vlaknima, a predstavlja i odličan izvor vitamina C, vitamina K i mangana. Pored toga, sadrži i je kalijum, kalcijum, gvožđe i magnezijum koji su važni za očuvanje zdravlja kostiju, cirkulacije i imunog sistema.

Organska šumska borovnica: Benefiti za zdravlje

Šumska borovnica je bogata antioksidantima koji pomažu u zaštiti tela od oštećenja usled slobodnih radikala, a takođe sadrži visok nivo vitamina C, koji igra ključnu ulogu u jačanju imunološkog sistema. Bogata je i vlaknima koja pomažu u regulisanju probavnih procesa i sprečavanju zatvora. Neki naučnici čak tvrde da konzumiranje šumske borovnice može pomoći u smanjenju rizika od srčanih bolesti, smanjenju upalnih procesa u telu i poboljšanju vida. Ova voćka se sve više koristi u alternativnoj medicini kao prirodno sredstvo za podizanje imuniteta i održavanje zdravlja.

Preporučen dnevni unos: 70-140g dnevno.